Martinovy Marnosti

Martinovy Marnosti


Marnost nad marnost, všechno je marnost. K čemu je člověku všechno to pachtění?
Spisování mnoha knih nebere konce a mnohé hloubání unaví tělo.
(biblická kniha Kazatel)

sobota 24. dubna 2010

Kolem Vltavy na kolech

Po pondělním úspěšném výletu s Ondrou jsem se k Vltavě a k přívozu vypravili opět v pátek, tentokrát v plné sestavě.

Nejprve jsme uspokojili hladové žaludky malým piknikem u vody. Kluci mají rádi piknik a McD, ale obojího jim příliš nedopřávám, takže byli rádi.






Pak už jsme se mohli vydat na plavbu přívozem (jen tam a zpátky).






Hlavní náplní výletu byla jízda na kolech po cyklostezce podél Vltavy. Dojeli jsme až k dalšímu přívozu Sedlec - Zámky. Pak jsme se vrátili a pokračovali jsme v opačném směru až kolem ZOO. To už se přece jen na Ondrovi projevila únava, takže jsme se vrátili.

Zjistil jsem, že už klukům pěšky nestačím. Ondru bylo sice potřeba několikrát postrčit. Jednou dokonce sjel z cesty a spadnul, ale nebylo to nic vážného (nesjel do Vltavy ;-). Každopádně si budu muset pořídit in-line brusle nebo něco jiného (koloběžku?), abych byl mobilní a nemusel za nimi pořád popobíhat. Je fakt, že mi taky dali pořádně do těla. I proto jsou fotky malých cyklistů jen zezadu ;-).








Cestování jsme si zpříjemnili krmením kachniček (resp. kačerů).








Přece jen ve všední den tam bylo asi míň rušno než o víkendu. Počasí se pěkně vydařilo. Navíc bylo pořád co sledovat, protože na protějším břehu je frekventovaná železniční trať a nad hlavami letecký koridor. Tak jsme si to pěkně užili.

1 komentář:

  1. koloběžku mohu dle vlastní zkušenosti doporučit :-) Jana Hol.

    OdpovědětVymazat